Filmfrukost – Filmmaker new in Sweden – Jubileumsbiljett 80 kr!

FILMFRUKOST: FILMMAKER NEW IN SWEDEN

I samband med Sveriges Kortfilmsfestival och dess 60 års jubileum erbjuder vi en spännande filmfrukost med tre internationella filmare; Deborah Vega, Sunday Dolph Christopher Aimuamwosa och Moustafa Badwi som kommer att berätta för oss om sin tid som filmskapare i deras gamla hemländer och skillnaden i skapandeprocessen när de nu flyttat till Sverige. En frukost om rätten att uttrycka sig och att se livet genom kameralinsen.
Sunday Dolph Christopher Aimuamwosa är ursprungligen en filmare från Nigeria. Han är även aktivist, föreläsare och frilansjournalist. Som filmare och aktivist har han en briljant förmåga att översätta sina idéer till dokumentära filmer. Sunday har sedan början av sin filmkarriär haft driften att med hjälp av sin kamera dokumentera och kriga mot regeringen i sitt hemland då han såg hur regimen blev sämre och sämre. Hans dokumentärfilmer handlade om missförhållande och plågsamma saker som händer i sitt hemland Nigeria. Detta ledde dock till att han blev fängslad och torterad. 2013 övergav han sitt hem i Nigeria på flykt undan politisk förföljelse. Och nu i Sverige har han startat ett filmproduktionsbolag, samtidigt jobbar han som tid vikarie på SVT Nyheter i Jönköping.

FILM – Ringar på vattnet – (2016, Sverige)

 

Deborah Vega är en oberoende visuell konstnär som samarbetar med visuella metoder för sociala åtgärder. Hon har genom sitt arbete, underlättat dokumentärfilmande i Mexiko, Costa de Jalisco, Estado de Mexico och Distrito Federal (La Merced). Hon har också jobbat med andra alternativa medier för skapande av kommunikationskampanjer om miljö och social medvetenhet. Hon har också deltagit i flertal ungdomsrörelser i Lima, Peru och organisationer som erbjuder workshops i foto för ungdomar i marginaliserade områden i Mexiko. Filmen som Deborah kommer att visa handlar om grannskapet La Merced som mötas av förändringar på en strukturell nivå från ”Integral Rescue Plan” som stöds av regeringen av Mexico City. Människor som bor i grannskapet blir visuella filmskapare och berättar en historia om identitet, social komplexitet och ifrågasätter framtiden för området och de människor som bor och arbetar i den.

FILM:  We are merced (2015, Mexico)

 

Moustafa Badwi efter filmskolan i Ryssland på nittiotalet flyttade till Aleppo, Syrien för att försöka jobba inom fiktion och långfilm. Efter att regeringen gjort ett ovälkommet besök och stulit alla bilder från filmen med ”kontroversiellt” budskap lämnar familjen landet med fruktansvärda minnen. I Sverige bosätter sig Moustafa med familj i Sunne där de nu bott i ett år.  Moustafa jobbade många år som bland annat klippare av råfilm och möter i Sverige och digitala filmen och andra möjligheter till filmskapande. Filmskaparen kommer att dela med sig av klipp ur filmerna.

”Grottan” 1999, Ryssland.

”Förlossning” 2017, Sverige.

 

Så börja dagen tillsammans med oss, åtnjut en god frukost å ta del av de oerhört intressanta berättelserna! Vi ses!

 

*Filmfrukosten kommer att hållas på svenska och delvis engelska.

Frukost
Beställer du biljett till Filmfrukost ingår en frukostbricka som du äter i biosalongen till filmen. Frukostpaket består av vegetarisk frukostfralla med ost & grönt, yoghurt med husets müsli, äppeljuice, frukt, kaffe eller te. Om vegansk frukost eller specialkost önskas.

Biljetter filmfrukost – Jubileumsbiljett 80 kr begränsat antal

BILJETTER

Obs! För att vara garanterad frukost måste du förköpa din biljett. Frukosten serveras från kl 10.30 Salongen är onumrerad, kom i tid.