AWARDS

Cinemagiker

Priset är inspirerad av Georges Méliès – den första Cinemagikern.
Ur de nominerade filmerna väljer produktionsbolaget Apricot Stone en film vars regissör får tillgång till professionell filmutrustning, inklusive marknadens bästa kamera Arri Alexa samt mentorskap av produktionsbolaget.

Syftet med detta pris är att lyfta fram en filmskapare och stödja denna med resurser och verktyg för trolleri med film. Du som vinner ska sträva efter att med hjälp utav filmmediet skapa illusioner för att beröra och underhålla. Din nya kortfilm kommer att spelas in under 1-2 dagar och visas under vår festival 2019.

 

UNICA

Du som är med och tävlar i Sveriges Kortfilmfestival har chansen att bli utvald i Sveriges program på UNICA, ”världsmästerskapet” i icke-professionell film. Världsmästerskapet sker i form av en internationell filmfestival, kallad UNICA-festivalen. Den varar i åtta dagar fyllda av filmvisningar och diskussioner, men även utflykter och gemensamma middagar. Det är en mycket speciell upplevelse att vistas tillsammans med omkring 400 andra filmintresserade i en dryg vecka och se världens bästa amatörfilmer.

Filmerna bedöms av en internationell jury om sju personer. Prislistan fastställs i samband med en offentlig jurydiskussion dagen före prisutdelningen kring ett urval av de visade filmerna. Guld, silver och bronsmedaljer delas ut samt även en del andra utmärkelser.

Varje land har rätt att ställa upp med ett filmprogram på mellan 60 – 75 minuter inklusive 4 minuters paus mellan filmerna. Längden på respektive landsprogram beror på hur många medaljer man fick året innan. Vid 2009 års festival hade Sverige 65 minuters visningstid.

 

Individuella Klassen

Guldmedalj

Silvermedalj

Bronsmedalj

Samt: Bästa Skådespelare, Bästa foto, Bästa Klipp, Bästa Musik, Bästa Manus, Bästa ljud.

 

Filmskoleklassen

Guldmedalj

Silvermedalj

Bronsmedalj

Samt: Bästa Skådespelare, Bästa foto, Bästa Klipp, Bästa Musik, Bästa Manus, Bästa ljud.

 

SM i Minutfilm

Guld

Silver

Brons

I denna tävling tilldelas diplom till respektive vinst.

 

Bästa Filmskola

Bästa filmskola erhåller en diplom.

 

Publikens Pris

Publiken röstar fram en film under festivalen.