2020 VINNARE SM i Minutfilm

Sveriges Film & Videoförbund & Sveriges Kortfilmfestival har nu glädjen att presentera VINNARNA i årets SM i Minutfilm. Även ett hederspris delas ut. Årets festivaltema var “Människan och Miljön” som tolkats med en otrolig bredd och kreativitet, vilket vi är väldigt glada för!

BRONS “MILJÖDUSCH” av Rahele Kamali

SILVER “Den Gick Precis” av Evelina Jacobsson

GULD “Svante Arrhenius Breakdown” av Håkan Julander

HEDERSPRIS “Masen ringer Mamma” av Firas Mukarker

Mazen ringer mamma av Firas Mukarker “Mazen kom från sitt land i krig i och sökte asyl. Han har inte fått positiv beslut från migrationsverket, ringer sin familj och mamma svarar”

Eftersom SM i Minutfilm på grund av pandemin inte kunde göras som brukligt med live publik som röstade fram vinnare tillsammans på biografen, bestämde vi efter övervägande att tillsätta en kunnig jury på 10 personer som bedömde de 66 tävlande filmerna. Juryn valde ut 10 filmer var med ett poängsystem och efter sammanräkning av poängen gick 16 filmer vidare till en andra omröstning. Därefter poängsatte jurymedlemmarna tre filmer var och de tre med flest poäng efter runda två blev årets vinnarfilmer. På söndag kommer vi även att dela ut ett hederspris till film nummer fyra som kom fyra båda gångerna i omröstningen.

Vi vill tacka alla som sänt in sina fina, fantastiska, allvarliga, roliga, tänkvärda och otroligt varierande minutfilmer. Fortsätt gör minutfilm! Så mycket som kan bli sagt och gjort på “bara” en minut.

Vi välkomnar er till Sveriges Kortfilmfestival 2021