JURY 2016

Nu är juryn klar till 2016 års festival! Ett varmt välkommen till en riktigt spännande kombination av människor! De börjar titta på din kortfilm den 1 februari.

Aida Peridad

aida

Aida Peridad och är grundare av och producent på Fembot, som är ett feministiskt och antirasistiskt produktionsbolag. Drivkraften bakom Fembot är att lyfta berättelser, verkligheter, röster, ansikten och kroppar som saknas inom både den svenska och internationella filmscenen, och all rörlig media för den delen. Jag tror att representation inom media är väsentligt för hur vi människor ser på och uppfattar vår samtid, vår historia och oss själva. Att agera normkritiskt i en normativ film- och TV-bransch innebär för mig därför ett demokratiarbete, som tack o lov råkar vara ett fantastiskt roligt arbete.

Johan Palme

Johan Session0426
Johan Palme arbetar med det globalt uppkopplade kulturhusprojektet Helios13.
Hen är tidigare verksamhetssamordnare på den afrikanska och afrodiasporiska filmfestivalen CinemAfrica. Efter en bred utbildningsbakgrund med studier i bland annat statsvetenskap och musikvetenskap har hen kommit in i festivalarbetet genom en tidigare yrkesbana inom kulturjournalistik, bland annat för The Guardian och den Afrikacentrerade kultur- och politikplattformen Africa is a Country. Hen har under ett årtionde haft ett specialintresse för film, konst, video och musik från bortom den homogent vithetsnormativa bubblan, något hen också tar med sig i juryarbetet.
David Ninga
kamil janowski smile
David Nzinga är skådespelare och grundare av filmproduktionsbolaget DNZpictures.
Han jobbar nu som manusförfattare, producent och rollsättare. Född i Angola och uppväxt i Sverige, skriver han ofta manus som rör livet och uppväxten i Stockholms förorter. David blev första svensken att delta i Berlinale talents nätverksplatform för internationella filmare världen över. Detta prestigefyllda sammanhang är en del av Berlin international filmfestival.
David står bakom den prisbelönta kortfilmen “JAG HAR DIN RYGG”,
kommande “GOLA INTE” och Sveriges första sport film “KLUVEN DRÖM”.

Må bäste kortfilm vinna!