Awards

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

AWARDS

Cinemagiker

Priset är inspirerad av Georges Méliès – den första Cinemagikern.
Ur de nominerade filmerna väljer produktionsbolaget Apricot Stone en film vars regissör får tillgång till professionell filmutrustning, inklusive marknadens bästa kamera Arri Alexa samt mentorskap av produktionsbolaget.

Syftet med detta pris är att lyfta fram en filmskapare och stödja denna med resurser och verktyg för trolleri med film. Du som vinner ska sträva efter att med hjälp utav filmmediet skapa illusioner för att beröra och underhålla. Din nya kortfilm kommer att spelas in under 1-2 dagar och visas under vår festival 2019.

 

UNICA

 

Du som har anmält din film till Sveriges Kortfilmfestival har chansen att bli utvald i Sveriges program till UNICA- festivalen, världsmästerskapet i icke-kommersiell film. Filmerna bedöms av en internationell jury. Guld, silver och bronsmedaljer delas ut samt en del andra utmärkelser.

 

LadyBug Festival Award 2018

LadyBug Festival som startades 2009 är en film och kulturfestival med fokus på jämlikhet, miljöfrågor och mänskliga rättigheter.  Syftet med priset är att lyfta fram en filmskapare och en film som berör, spelar roll och gör avtryck i någon av de delar som LadyBug Festival står för. Urvalet görs från kortfilmer i alla genrer från Sveriges Kortfilmfestival och LadyBug Festival. Prissumman på 5000 SEK ges som en uppmuntran att fortsätta göra viktig och inspirerande film.

 

Individuella Klassen

Guldmedalj

Silvermedalj

Bronsmedalj

Samt: Bästa Skådespelare, Bästa foto, Bästa Klipp, Bästa Musik, Bästa Manus, Bästa ljud.

 

Filmskoleklassen

Guldmedalj

Silvermedalj

Bronsmedalj

Samt: Bästa Skådespelare, Bästa foto, Bästa Klipp, Bästa Musik, Bästa Manus, Bästa ljud.

 

SM i Minutfilm

Guld

Silver

Brons

I denna tävling tilldelas diplom till respektive vinst.

 

Bästa Filmskola

Bästa filmskola erhåller ett diplom.

 

Publikens Pris

Publiken röstar fram en film under festivalen.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]