20220902 – 4 NORDEN FESTIVAL

För andra året i rad är Sveriges Kortfilmfestival(SKFF) inbjudna att visa film på NORDEN FESTIVAL i Schleswig som har fokus på både kulturen och miljön. Av årets sju utvalda filmer är tre miljöfilmer som kommer att visas i två olika program under tre dagar. Sveriges filmförbund (Sfilm) är på plats och presenterar förbundet, SKFF, de utvalda filmerna och samtalar med publiken före och efter visningen.
I år har vi även äran att ha med oss Filmskaparen Vladimir Galdámez Garcia som kommer att berätta om sin film “Hjärtslag”, som visas i Program 1 alla tre dagarna.
Program 1 visas 2/9 kl 20.00, 3/9 kl. 16.45 och 4/9 kl. 17.30
Program 2 visas 2/9 kl 20.30, 3/9 kl. 19.45 och 4/9 kl. 18.15

Program 1

1. Vem städar upp efter pappa? / Who Cleans up After Father? ” En dotter ringer sin pappa och ifrågasätter hans flygvanor i en värld som är allt mer beroende av att miljökrisen tas på allvar innan tiden rinner ut”
2. Hjärtslag / Heartbeat ” Sandra söker upp sin gamla pojkvän för att erkänna en hemlighet hon har burit på i flera år. Under mötet kommer det fram att Sandra inte är den enda som bär på en hemlighet”
3. ”Den Nya Vardagen” reflekterar känslorna som unga flickor har upplevt under pandemin och hur vänskap och passion kan hjälpa till att gå ifrån ensamhet, depression och den ständiga väntan på att saker ska bli som vanligt igen”
4. Rena Mälaren är en ideell förening med målet att plocka upp så mycket avfall som möjligt från Mälarens botten. Det är en kamp mot klockan och ett ständigt pågående arbete. För vad händer egentligen om batterierna börjar läcka?

Program 2

1. Madame You Made My Day “På Gatwick Airport blir en dam stoppad i säkerhetskontrollen. Hon blir stressad men gör sitt bästa för att göra som hon blir tillsagd. Filmen är en självupplevd berättelse om hur säkerhetsmaskineriet manar fram låsningar och osäkert beteende”
2. Åh Herregud! “En liten flicka möter sin största rädsla med Crocs på fötterna”
3. TRACKS ” Kajsa och Viktor är två snowboardåkare från Vassijaure i norra Sverige. På senare tid har vintern inte varit sig lik. De tar hjälp av en miljöforskare för att förstå vad som händer, och hur det kommer att påverka livet för alla som bor där.”