OM OSS

FÖRBUNDET

Sveriges Filmförbund (SFilm) är riksorganisationen för icke-kommersiell film och Sveriges alla filmskapare. Vi arbetar för mångfald, jämställdhet och en breddad representation. Vi vill att film ska göras av alla, ses av alla och handla om alla. Sveriges Kortfilmfestival är Sfilm:s flaggskepp som Sfilm har arrangerat sedan 1957. Tillsammans med våra samarbetspartners hjälper vi filmskapare att sprida sina filmer både nationellt och internationellt. Utöver festivalen innebär det flera visningar varje år lokalt, regionalt, nationellt och internationellt, alltifrån UNICA -VM i kortfilm till LadyBug Festival i Göteborg. Läs mer om förbundet, verksamheten och medlemsförmåner på Sfilm.
Bli medlem i Sfilm, stöd vårt arbete och få medlemsförmåner!

FESTIVALEN

Sveriges Kortfilmfestival (SKFF) är Sveriges äldsta filmfestival och arrangeras årligen i Stockholm. SKFF skapar möjligheter för alla att visa sina filmer och tävla, gå på seminarium och föreläsningar. På festivalen finns tre tävlingsklasser; Individuella-, Filmskole- och Minutfilmsklassen. Vår målsättning är att hylla Sveriges bästa icke-kommersiella kortfilmer med ett nationellt intag. Vi lyfter film som främst görs i konstnärligt och icke kommersiellt syfte, samt initiera dialog och stimulerar utbyte mellan filmskapare oavsett nivå. Det är viktigt för oss att skapa band mellan alla filmskapare, oavsett bakgrund för att tillsammans visa på mångfalden inom filmkulturen.

Många filmare har påbörjat sin bana hos oss. Bland annat berättar Jan Troell, som 1959 fick 1a pris för filmen ”Sommarhamn” hos oss, att när han fick det priset, beslutade sig för att göra film på heltid. Andra filmskapare genom åren som fått pris för sina filmer på Sveriges Kortfilmfestival är Göran Du Rees, Josef och Fares Fares, Ninja Thyberg, André Vaara, Jasmijn Kooijman, Nathalie Àlvarez Mesén med flera!