Årets Filmskola SKFF 2020

Utmärkelsen Årets Filmskola 2020 går till Ölands Folkhögskola

Sveriges Kortfilmfestival 2020 med tema ”Människan och Miljön” har i år fått in ovanligt många dokumentärfilmer. SKFFs utmärkelse ”Årets Bästa Filmskola” går härmed till en folkhögskola med dokumentär filmutbildning. Skolan har en lång tradition av att arbeta med bildning, engagemang och samhällsförändring. Skolans fokus är hållbarhet och folkbildning i sin renaste form och rätten att uttrycka sig konstnärligt genom film är utgångspunkten i deras filmutbildning. Genom att där utöver värna om alla människors lika värde och att alla har en berättelse gör Ölands folkhögskola till en samtida intressant och stark filmisk röst att räkna med. 
Vi gratulerar Ölands Folkhögskola, (där du även kan studera på distans) till utmärkelsen ”Årets Bästa Filmskola 2020”. Även ett stort grattis till att de filmer som anmäldes blev uttagna till festivalvisningarna. ”We Shut Shit Down” av Sofie Andersson, belönades dessutom med BRONS och motiveringen lyder:
”För sin kraft och förmåga att lyckas skildra den frustration som många känner i ett samhällsproblem som berör oss alla. Genom sin föränderliga form och lekfullhet påvisar den komplexiteten i frågan och ger åskådaren ny energi och driv. För bättre sagt blir det inte: ”Varför är inte alla ute på gatan när huset brinner?”