FILMOSOFI på ZITA 27/4 kl 18-20

Torsdag 27 April kl 18.00-20.00 på biograf ZITA, gjorde Sveriges Filmförbund(Sfilm) vår första kortfilmsvisning i samarbete med Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis (SSFP) Vi kallade visningen för ”FILMOSOFI” det vill säga film och filosofisamtal! Samtalet modererades av Louise Sareld från SSFP och Aase Högfeldt från Sfilm/Sveriges kortfilmfestival presenterade filmerna som sammanställts från årets festival.

Salong 2 på ZITA, passade väl för vår filmvisning och samtalen med publiken mellan varje film. Det var en engagerad och intresserad publik mellan 17 och 70. En väldigt trevlig stund som vi skall göra om snart.
Det var fri entré för Sfilms & SSFPs medlemmar, men ca hälften av salongen var betalande gäster så intresse för vårt nya FILMOSOFIsamtal fanns verkligen.
Bli gärna medlem, stötta vårt arbete och få fri entré till kommande evenemang
Medlem i Sfilm. Medlem i SSFP.

Kortfilm och filosofisamtal = FILMOSOFI

I ett samarbete mellan Sveriges Filmförbund (Sfilm) och Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis (SSFP), såg vi tillsammans fyra filmer från Sveriges Kortfilmfestival 2023 och samtalade och filosoferade kring dessa. Första samtalsrundan var efter varje film med passande frågeställningar. Efter alla fyra filmerna knöt Louise Sareld ihop vårt filmosofisamtal, kring årets festivaltema ”Tillsammans”

De fyra filmerna som visades: